Etiketler: kalp, sandöviç, hijyenik, aşklar,

Derecelendir
  • 0 Oylar - 0 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kalp sandöviç (hijyenik aşklar )
Yazar Mesaj
SERDEN Çevrimdışı
FoRuM AbLaSı

Katılma Tarihi: 23-12-2008
Rep Puanı: 1

Teşekkür: 741
201 mesajına 294 kez teşekkür edilmiş
kalp sandöviç (hijyenik aşklar )
YILMAZ ERDOĞAN İNCİR ÇEKİRDEĞİ’NDEN BİLDİRİYOR!

Geçen haftayı milletçe yoğun bir mesaj trafiği içinde geçirdik.
Daha doğrusu bir kaç kişinin mesaj derdi hepimizde gerginlik yarattı.
Bu mesajların en ilginci olan ve kamuoyunda TOST MESAJI, TOST KAZIĞI veyahut (hem kaşarlı hem sucuklu manasına) YENGEN adıyla bilinen hadiseyi yazmak farz oldu.

Olayda en dikkat çekici şey elbette “tost”. Burada kamuoyu büyük bir yanılgı içinde. Çünkü ortada bence kesinlikle tost yok.
Hadise bir otelde ceryan ettiğine göre tost değildir o,kesin Klap sandöviçtir!...

Klap sandöviç nedir diyenler varsa izah edeyim: Bir çeşit otel soğukluğu diyebiliriz. Kesinlikle tattan arındırılmış üçgen biçiminde bir ekmek çeşidinin arasında yine tümüyle lezzetten uzak tutulmuş kaşer peyniri,tüm bunların içine de ince birer dilim hıyar ve veya salam!.Son olarak tabak silme kızarmış patatesle dolduruluyor.. Bir dönem dondurulup bütün patatesliği giderildikten sonra kızartılıp kendisine tekrar patatesliği hatırlatılmaya çalışılan saçmafriz patatesler var ya,onlardan işte.....Yani klap (ya da clup) sandöviç bir tabakta otelcilerin tertip ettiği bir tatsızlık yarışından başka bir şey değildir.

Burada mesajı gönderenin, yediği şeyden “tost” diye sözetmesi , “klap sandöviç” lafı telefon mesajında gereksizce uzun olacağı içindir.

Çnkü tlfn msjlarnda teml prnsip mmkün olan en az hrfle en uzun cmlelri krmaktır! Örneğin “sni hrşydn çk svyorm” gibi..Bu “seni herşeyden çok seviyorum” demek. Çok seviyorum evet ama sesli harfleri de yazacak kadar uğraşamam seninle!

“Tostumu bitirdim! Gel!!” veya “Tostumu yedim bekliyorum”

Elimizde belge yok ama söylentilere göre mesaj aşağı yukarı böyle.

Demek ki kişi karnını doyurup kan şekerini düzelttikten sonra mesaj gönderiyor. O kişiyle arasında çok rahat bir ilişki yok.
Bir gerginlik ya da heyecan dozunu arttırıcı bir ton var ilişkide.

2
Gene burada mesajı alan kişinin,gönderen kişinin yiyeceği şeyden de haberdar olduğu anlaşılıyor.. Direkt, hiç açıklama yapmadan “tostumu yedim” diyor. Hani o konuştuğumuz tost vardı ya işte onu yedim diyor.

Evet! Mesajı alan kişi tost’u nereden biliyor?.Demek ki daha öne bu iki kişi arasında tost konulu bir sohbet yapılmış! Belki bir telefon görüşmesi!

-Alo...Ne yapıyorsun?

-Hiiç odadayım. Sen ?

-Lobideyim.

-Senin canın mı sıkkın?

-Biraz.

-Benim de midem kazınıyor vallahi.

-Aşağı gel restoranda bir şeyler yeriz.

-Odaya tost söyledim ban (ben).

-Tost mu? Otellerde tost olmaz ki!

-Amaan klap sandöviç işte. İstersen gel beraber yiyelim.

-Yok sen yedikten sonra ara...

Bence mesaj olayında kilit nokta bu mesajın nasıl ortaya çıktı? Mesajı alan kişinin eşi mi buldu, yoksa mesajı alan kişi kendisi mi eşine söyledi!
Hadise ülke çapında bir aile dramasına döndüğüne göre herhalde birinci ihtimal geçerli.

-Bu Selahattin kim?

-Hangi Sealahattin?

-Tostunu bitiren Selahattin! Cep telefonunda Selahattin ismiyle kayıtlı olan kişi kim ve ne tostu bu?

-Tost değil o klap sandöviç.
3
-Ne?

SONUÇ

Bir genç kadın tost yemiş. Ardından bir eski arkadaşını odaya çağırmış.
Adam gitmemiş. Kimse ölmemiş. Olay yerinde bir telefon,bir şarj aleti ve içinde kırıntılar ve saçmafriz patateslerin olduğu bir tabak bulunmuş.

Bu olaydan bize kalan sorular ise şunlar oldu:

1) Bu olaydan bana ne?

2)Bu olaydan size ne?

3) Bu olaydan bize ne?

4) Ahmet Altan’ın olay yaratan ALDATMAK kitabıyla TOST OLAYI arasındaki temasal bağlantı bir tesadüf mü ?

5) Vatanımdaki gereksiz tartışmalar arasında gizli bir ilişki mi var yoksa hepimiz durup dururken ve dakkabaşı saçma bir muhabbetin parçası mı oluyoruz?

6) Meşhur hayatlar’daki abuk detaylar, meşhur olmayan hayatlar’ın ciddi bölümlerinde mi yer buluyor,yoksa tam bunun tersi mi oluyor? Yani meşhurların ciddiyeti, meşhur olmayanların geyik muhabbeti mi?

7) Önümüzdeki hafta bir gazetede “Çağla Şikel’in Tost Diyeti! Tost Yiyerek Nasıl Zayıfladı?” konulu bir ek yayınlanabilir mi?.....

İncir çekirdeğinde bizim de lüzumsuz bir lakırdımız olsun diye yazılan yazı burada bitmiş bulunuyor. Sen bunu niye yazdın diye soranlara cevabım şudur: Bir hafta milyonlarca insan niçin konuştuysa ben de o yüzden yazdım..Sözlerimi bir türküyle bağlamak istiyorum:

Bütün dünya senin olsun.
Bir TOST bir post yeter bana!

Hepinize saçma pazarlar!

Yılmaz Erdoğan

06 EKİM 2002 Pazar

[Resim: UWYku.jpg]
senin baban... senin baban o gemi de be ismail abi! ben biliyorum o gemide! o gemi kesin gelecek bir gün!
20-10-2009 10:51:04 AM
Tüm Mesajlarını Bul Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »

Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Görüntüleyenler: Son Mesaj
  o geceler o sabahlar (hijyenik aşklar kitabından ) SERDEN 2 1,029 29-12-2011 17:21:48 PM
Son Mesaj: SERDEN
  GENÇLİK TESTİ (hijyenik aşklar ) SERDEN 0 774 20-10-2009 10:55:14 AM
  SORGULAYAN YAZILAR ! (hijyenik aşklar ) SERDEN 0 549 20-10-2009 10:53:31 AM
  futbol ve sergen üzerine (hijyenik aşklar) SERDEN 0 455 20-10-2009 10:48:55 AM
  O "SEZEN" (hijyenik aşklar kitabından ) SERDEN 2 1,131 27-03-2009 11:47:34 AM
Son Mesaj: esmercp
  hijyenik aşklar kitabının tamamı SERDEN 15 2,560 27-02-2009 20:27:42 PM
Son Mesaj: çiko
  Yılmaz Erdogan - Hijyenik Aşklar firaarii 0 665 20-01-2009 14:35:39 PM
Son Mesaj: firaarii

Forum Atla: