SERDEN
FoRuM AbLaSı

Katılma Tarihi: 23-12-2008
Teşekkür: 741
201 mesajına 294 kez teşekkür edilmiş
|
futbol ve sergen üzerine (hijyenik aşklar)
Bir futbol dehasını mümkünse çıplak gözle sahada değilse canlı yayında izlemek büyük bir sanatçıyı izlemekten farksızdır. Pele'nin sadece golleri kaldı şimdiye. Pek çok insan Pele'nin topu kaleye soktuğu anı izleyebildi sadece.. Oysa gol sonuçtur ve çoğu birbirine benzer, asıl benim merak ettiğim o golün sebebi! Pele o gol için daha orta sahadayken nasıl bir plan yapmıştı üç saniye içinde?
Ama ben Sergen'i defalarca seyrettim. Hem televizyonda de hem bizzat sahada...
Futbolda hiç bir an bir daha tekrarlanmaz.
Bu yüzden futbolda yapılacak en saçma şey bir kararı tartışırken pozisyonun ağır çekimdeki tekrarını otuzdokuz kere seyretmektir! Futbolda nerede o bolluk!...
Evet Sergen'i defalarca seyredebildiğim için bahtiyarım.... Ama Sergen aynı çağda aynı şehirde aynı kentte hatta aynı semtte olduğumuz halde bizi doğru düzgün seyretmedi. Kendisine çok az esef ediyorum. Tamam kardeşim tiyatroyu sevmiyorsan kuliste muhabbet ederdik... Zira zaman zaman biz de altılı oynuyoruz. Senin kadar uzman değiliz ama idare ederiz durumu... Mükremin Ağbi isimli at var bu memlekette birader! Sanatımızı sallamıyorsun atımızın da mı hatırı yok?
Bunların hepsi şaka ve bence bu yazının da en ciddi bölümünü teşkil ediyor!....
Ayrıca Sergen bu at işinde çok fazla para kaybediyorsa Jokey Kulübü buna karşı duyarlı olmalıdır. Onun kaybettiği paraların bir kısmı kamu yararı için kendisine geri verilebilir mesela... Olacak iş olmadığını biliyorum.. Ona yanıyorum zaten!
Futbolla ilgilenen herkesten ricam lütfen bir süre sonra Sergen'i futbolu bırakması konusunda tahrik ve teşvik etmeyin. Bırakın oynuyorsa kırk yaşına kadar oynasın! Çıksın onbeş dakika oynasın ama mutlaka biraz oynasın...
Daha çok çocuk seyredebilsin böyle bir yeteneği! O futbolun promosyonunu yapacak kadar büyük bir stardır...
Keşke ah keşke Hagi bir kaç sezon daha oynasaydı mesela.... Neden başladınız kendisine zırt pırt "ne zaman bırakıyorsun futbolu?" gibi sevimsiz ve tümüyle kamunun aleyhine bir soru sormaya? Tam tersi o bırakmaktan bahsedince gidip evinin önünde şahane, kibar, klas bir protesto eylemi tertip etmeliydik!
"Bizi bırakma Hagi!" eylemleri yapmadı kimse ama mutlaka "Sergen futbolu yani bizi bırakma!" eylemleri yapılmalıdır!
Sergen hafiften yaşlanmaya başladığında idmanda çok fazla üzmeyelim kendisini... O diğerleri kadar koşmasın canım, onun diğerleri kadar ihtiyacı yok ki.... Sergen sadece pas ve frikik atarak bile fazladan en az iki sezonu idare eder.
Sergen'e hepimiz bize sunduğu binlerce enfes görüntü için şükran borçluyuz. Ama Sergen'de Tanrı'ya borçlu.
Çünkü sahip olduğu yetenekle evet daha iyisini yapabilirdi. Dünyanın konuştuğu, yüz milyon dolarlık transferinden bahsettiği kepçe kulaklı sempatik Türk çocuk olabilirdi! O sene dünyanın en iyi futbolcusu seçilebilirdi! İngiltere'ye gitse sör bile olurdu! Düşünsenize ülkenin tanıtımını!..
Evet belki Sergen de, biz de, hepimiz biraz kaybettik bu işte... Olsun... Bin şükran Sergen!.. Bin şükran... Futbolda tüm kaybettiklerimizi kazandırdıklarına sayıyoruz... Bin şükran....
Futbolun altın ayaklarına, hatta dehalarına isterseniz "topçu" deyip bir kenara atmak mümkündür elbet.
Amerika'da dünya kupası yapılacağı zaman bir spor yazarı futbol için şöyle demişti: "Amerikalılar bir buçuk saat oynandıktan sonra sonucu sıfır-sıfır olabilecek bir sporu asla seyretmez."
Ben de cevap veriyorum kendisine: Futboldan zevk almanız için illa gol olması gerekmez. Futbolda diğer pek çok sporun aksine bir üçüncü ihtimal daha vardır : Berabere kalmak!. Bu da futbolu daha zenginleştiren bir unsurdur.
Unutmayın futbolu bilmemek marifet değildir, tıpkı futboldan başka
şey bilmemek gibi.
20 EKİM 2002 Pazar
![[Resim: UWYku.jpg]](http://i.imgur.com/UWYku.jpg)
senin baban... senin baban o gemi de be ismail abi! ben biliyorum o gemide! o gemi kesin gelecek bir gün!
|
|
| 20-10-2009 10:48:55 AM |
|
Tarafından teşekkür edilmiş: |
|